Belépés

0 tétel

» Részletes keresés a boltokban
Help!
Hírlevelet kérek!
Ajánlatot kérek!
Képeslapot küldök!
Hírek
Hirdetések
Webshop
Időjárás
Időjárás előrejelzés
2014-01-21

* Hasítanak a webshopok

Nagyott nőtt 2013-ban a hazai e-kereskedelmi piac legnagyobb szereplőinek forgalma. Úgy tűnik, egyre többen inkább online vásárolnak.

Forrás: http://www.mmonline.hu/cikk/hasitanak_a_webshopok

aboltokboltja.hu szakmai hírei: Hasítanak a webshopok.
 
A múlt évben 21 milliárd forintos árbevételt ért el az Extreme Digital Zrt., ami közel 40 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A látványos növekedésben meghatározó szerepet játszott az online értékesítés, a 16 milliárd forintos magyarországi forgalom mintegy 55-60 százaléka már ebből a forrásból származott. A cég hazai bevétele 30 százalékkal nőtt, míg a külföldi piacokon – Szlovákiában, Csehországban, Romániában és Horvátországban, ahol tavaly jelentek meg – nagyobb mértékű volt a fejlődés - írja a Vg.hu. A portál megszólaltatta a cég vezetőjét, Várkonyi Balázst is, aki szerint a tavalyi adatok azt mutatják, hogy elérkezett itthon is az internetes vásárlás korszaka. Erre utal az is, hogy az online megrendelések száma például 40 százalékkal nőtt az egy évvel korábbival összevetve. A cég egyébként külföldön is erőteljesen terjeszkedik.
 
Hasonló nagyságú növekedést emlegetett Bognár Ákos, a Játéknet.hu oldal vezetője is a portálnak. Az előzetes adatok szerint ők 1,4 milliárd forintos árbevételt ért el a múlt évben a játékokat értékesítő webáruházukkal, ami ugyancsak mintegy 40 százalékos növekedést jelent 2012-höz képest. Idén is bővítik a termékportfóliójukat, valamint a távlati tervekben ők is készülnek már a külföldi terjesztkedésre.
 
A Vg.hu felidézte, hogy míg 2012-ben 177 milliárd forint volt a kosaras rendszerben értékesítő webáruházak bevétele az eNET adatai szerint, addig a múlt évre már valamivel 200 milliárd forint feletti forgalommal számol a kutatócég. Végleges adatok ugyan csak május környékén lesznek, de néhány nagy szereplő megjelenése – tavasszal a Tesco, az év végén pedig az eMAG –, és az online vásárlás növekvő népszerűsége nyomán akár a vártnál jóval nagyobbat is nőhetett a piac.
   

 

Vissza
Új termékek

Továbbiak >>

Új szolgáltatások

Továbbiak >>

Új forgalmazók

Egyszerű lista >>

Részletes lista >>

Új gyártók

Egyszerű lista >>

Részletes lista >>

Új szolgáltatók

Egyszerű lista >>

Részletes lista >>

Új márkák
EWS

Továbbiak >>

Népszerű termékek

Továbbiak >>

Hirdetések